4 C
Zenica
14 Oktobar, 2019
Home Magazin Nauka i tehnika Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon 2019.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon 2019.

Huaweiu evropska nagrada za najbolji smartphone u 2019.

Evropska asocijacija za hardver (European Hardware Association) proglasila je Huawei P30 Pro najboljim pametnim telefonom 2019. godine.

Ovaj uređaj osvojio je prvo mjesto u kategoriji „Najbolji pametni telefon“ na dodjeli Evropske nagrade za hardver 2019 (European Hardware Awards), saopšteno je danas iz Huaweija.

Više od 100 iskusnih urednika iz vodećih evropskih tehnoloških publikacija ispitalo je, nominovalo, a zatim i glasalo za najbolji hardver na tržištu.

Ovo je druga uzastopna godina da Huawei osvaja ovu prestižnu nagradu, budući da je prošle godine za najbolji pametni telefon proglašen njegov model Huawei P20 Pro.

Niz inovativnih funkcija, kao što su Huawei SuperSpectrum senzor, SuperZoom sočivo i nova Huawei ToF (Time of Flight) kamera, kao i poboljšana optička i AI tehnologija za stabilizaciju slike, doprinijeli su tome da brojni urednici priznanje ponovo dodijele kompaniji Huawei, navodi se u saopštenju.

„Zaslužena pobeda Huawei P30 Pro telefona, jasno dokazuje da je najbolji pametni telefon na tržištu, jer je prepoznat kao uređaj koji zaista mijenja pravila igre“, izjavili su iz Evropske asocijacije za hardver.

IzvorTanjug
Euromanager
Euromanager je revija za biznis i o biznisu. Pratimo najnovija događanja iz svih oblasti jer su i politička i naučna dešavanja usko vezana uz posao. Ovdje ćete naći i informacije o modi, zabavi, tehnici i kulturi, kao i zdravlju i svim aspektima života. Euromanager - prozor u svijet biznisa!
- Reklamirajte se -

Intervjui

Andrija Zovko: Uspjeh počiva na timskom radu

Andrija ZOVKO se, prije petnaestak godina, sa skupinom zaljubljenika u automobile, odlučio na ulazak u posao uvoza i prodaje rabljenih vozila u Bosnu i Hercegovinu.